Havnens dag

/Havnens dag
Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Der foregår en række spændende begivenheder på Havnens Dag. For blot at nævne nogle: Skælskør Amatør Sejlklub holder Åbent Hus fra 10 – 15 med en masse aktiviteter for hele familien. Bl.a. kan nævnes, at man kan prøve en jolle, en speedbåd eller sejlbåd, der er stand-up-paddle board og en surfer, konkurrence i at binde knob, og selvfølgelig kan de yngste boltre sig på Legeflåden og måske fange nogle krabber. Hvis man trænger til noget spiseligt, er der åbent hos hovmesteren, eller man kan selv tage sin mad med og bruge klubbens grill.

Lige ved siden af har Skelskør Roklub Åbent Hus fra kl. 11 – 13. Her kan man prøve at ro i en inrigger båd, naturligvis med instruktør og erfarne roere, eller man kan se hvordan en kajak passer. Hvis man bliver bidt af det, kan man på stedet melde sig til et kajakkursus den 15./16. juni (hvis der er ledige pladser). Man kan selvfølgelig møde flere af klubbens medlemmer og få en kop kaffe på balkonen.
Hvis man gerne vil prøve at dykke, er Slagelse Sportsdykkerklub Pingvinerne klar fra kl. 10.30 til 14.00. Det foregår lige ved kanalens udløb i Noret. Man kan også prøve at snorkle, før man kaster sig over dykning.

Skælskør Fiskehus er åbent med salg af dejlige fiskespecialiteter

Bymuseet holder åbent hele dagen fra kl 10 – 16. Her er masser af ting og sager forbundet med en havneby gennem mange år, og de søde frivillige er altid god for en historie.
En spændende aktivitet, som godt nok foregår på land, er et halvmarathon, hvor man løber fra Skælskør Havn til Bisserup. Turen går gennem skønne naturområder, og tilbageturen fra Bisserup foregår i veteranbusser fra Danmarks Busmuseum. Arrangørerne bag løbet er Skælskør Erhvervsforening, Sparekassen Sjælland og EDC Skælskør.

Ligeledes på land er der den traditionelle MC Julemærketuren. Ca. kl. 12 kører omkring 250 motorcyklister gennem Algade og til Julemærkehjemmet. Her bliver de modtaget af 48 børn, som får tilbudt en tur rundt i byen. Det er et fantastisk syn at se de mange MC’ere på deres store maskiner !

Så det er bare om at komme ud og være en del af Havnens Dag i Skælskør lørdag den 25. maj. Og naturligvis er der godt vejr i solskinsbyen !