MEGIN bowle 2020

Hjem/Stubbekøbing/MEGIN bowle 2020
Indlæser Aktiviteter
Denne aktivitet er allerede afholdt.

Sejl og Motorbådsklubben Grønsund afvikler kapsejladsen MEGINbovle 2020. Det er meginjollernes ultimative årlige kapsejlads. Vinderen bliver en slags damnarksmester. Så hvis man har en Meginjolle er det med at blive tilmeldt hos MEGINclub Danmark.
Der bliver også noget at se på. Sejladserne planlægges at foregå i umidelbar nærhed af havnen, og der bliver speak, så man kan følge med.
En meginjolle er en 15 fods sejljolle konstrueret i 1988 af arkitekt Peer Bruun. Ham der er far til Marsvin, Spækhugger, Kaskelot og Grinde. Den er konstrueret ud fra principper hentet fra norske vikingeskibe. Et særligt kendetegn ved Meginjollen er de såkaldte “Meginhufer”-kanaler, som på vikingeskibene var lodret-stillede bord lige under vandlinjen. Disse kanaler skaber en luftspiral under sejlads, som får jollen til at glide lettere gennem vandet. Meginjollen er støbt i glasfiber og har træaptering, typisk i lærk og eg. Den er smakkerigget med sprydsstag-sejl og fok. Det er en fantastisk god trailerjolle, som man nemt kan komme rundt med i de danske fjorde, sunde og bælter. Der er tale om en sødygtig og stabil jolle hvor hele familien kan være med. På tur kan den sejles ind på stranden, hvor man nyder madpakken bader el. a. inden man tager hjem igen. Derfor er den særdeles velegnet her i Guldborgsund, Grønsund, Storstrømmen og f.eks. Bøgestrømmen. Da Meginjollen er forsynet med 100 kg blyballast, er det en meget stabil jolle, der kan sejles sikkert i relativt hårdt vejr. Der er bygget tæt på 500 meginjoller, hvoraf de fleste er i Danmark.
Der orienteres løbende om sejladsen på https://www.facebook.com/MeginBowle-2020-Stubbek%C3%B8bing-103904291170636/?modal=admin_todo_tour