Lørdag den 25. maj 2019 inviterer Vild med Vand-havne landet over for fjerde gang til Havnens Dag. Forfatter, foredragsholder og sejlentusiast Mads Christensen er årets Havnens Dag-ambassadør.

I år er omkring 80 lystbådehavne med på Havnens Dag, lørdag den 25. maj. Det betyder masser af gratis aktiviteter for alle aldre – lige fra sejlads, kajak og undervandsjagt til eksempelvis jollesejlads for børn, stand up paddle og fiskeri.

Ny ambassadør for Havnens Dag er forfatter og foredragsholder Mads Christensen, der selv har en kæmpe passion for livet på vandet.

“Jeg elsker at opholde mig på min båd og opleve livet på havnen. Jeg nyder hele atmosfæren og er i det hele taget vild med at være på vandet,” fastslår årets ambassadør, der vil dukke op i en stribe korte Facebookvideoer, hvor han opfordrer danskerne til at kome ned på havnen og tage del i de mange tilbud.

“Det er en fare, at mange danskere ofte opfatter havne som lukkede miljøer, for intet kunne være mere forkert. Jeg stiller derfor med stor glæde op som ambassadør, fordi Havnens Dag alvor er med til at skabe opmærksomhed om havnelivet og dets mange muligheder,” siger Mads Christensen, der selv er ivrig sejler, kitesurfer, dykker og stand up pladdler.

Mads Christensen: Havne som kulturcentre
Vild med Vand-projektet handler netop om at åbne havnene op, så alle får øjnene op for de uendeligt mange udfoldelsesmuligheder, som havnen og vandet byder på.

“De danske havne gør i dag meget for at være åbne. Men de kunne gøre endnu mere for at blive lokale kulturcentre med et væld af aktiviteter. I mine øjne burde man tillade at fiske og bade fra alle moler og hele tiden skabe indhold for gæsterne med fester på stranden, koncerter og alt muligt andet for at få danskerne ned på havnemolerne,” siger Mads Christensen og uddyber:

“Jo flere aktiviteter, de enkelte havne kan skabe, jo flere mennesker kommer på havnen i det daglige – og det vil smitte af på alle klubber og aktiviteter. Der er intet værre end en havn, der er reduceret til en parkeringsplads for både, og derfor er det mig en stor glæde at kunne være med til at vise danskerne, hvor fedt det er at deltage i havnelivet som ambassadør for Havnens Dag,” siger Mads Christensen.

Opvokset ved vandet
Mads Christensen, 54, er opvokset i Kolding, hvor han blandt andet var windsurfing-instruktør, dengang windsurfing var helt nyt. Jollesejlads blev det også til.

Sejlerinteressen har han holdt fast i lige siden – han har bl.a. krydset Atlanten som gast. I dag har han egen båd og nyder hver sommer op til seks ugers sejlerferie rundt i danske og nordiske farvande med familien, der udover ham selv tæller hustru og tre børn i teenagealderen. Gilleleje og Anholt er blandt de faste destinationer på togtet.

“Jeg håber, Havnens Dag kan inspirere flere, så de danske havne får nyt liv på kajen, i klubberne og i butikkerne. TV 2’s programmer med familien Beha inspirer med sikkerhed mange – men jeg ved, at det først er, når man selv får lov at prøve, man for alvor finder ud af, der er et fedt fritidsliv på en havn. Jeg elsker selv at padle rundt i de havne, jeg besøger,” siger Mads Christensen.