På lørdag den 11. juni 2022, er der Havnens Dag flere steder i landet

Lørdag den 11. juni vil lystbådehavne flere steder i landet summe af liv og aktiviteter i anledning af Havnens Dag. Her bydes der i en fælles indsats inden for til en dag med maritime smagsprøver, men mange steder er der også arrangeret sjove aktiviteter på land, eller man kan invitere sine venner eller familie ned på havnen og nyde den gode stemning, eller måske lidt godt til ganen.

Andre havne holder også Havnens Dag, men på anden dato. Hold øje med din lokale havns hjemmeside eller Facebook for information, om de afholder Havnens Dag eller byder ind til løbende åbne aktiviteter, som I kan deltage i. Eller følg med på Vildmedvand.dk eller Vild med Vands Facebook.

Om Vild med Vand – i ny fase

Havnens Dag er led i projektet Vild med Vand, som via en fælles dato samlet sætter fokus på, at havnene er byens åndehul, fristed og rekreative samlingspunkt – og så selvfølgelig at man er velkommen på havnen. Projektet Vild med Vand blev sat i søen i 2015 i samarbejde mellem Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) og Dansk Sejlunion, fordi man historisk måske oplevede havnene og klubberne, som et lukket miljø med et indforstået sprog. Og nogle ved måske ikke, om man må gå ud på broerne eller benytte havnens grillområde.

Fra de to samarbejdspartnere, Danske Sejlunion og FLID lyder det samstemmende:

”Det glæder os, at Vild med Vand-projektet, med støtte fra Nordea-fonden, har været med til at åbne havnene og klubberne op for besøgende udefra og har taget imod de mange danskere, der er blevet inspireret til en maritim vej. Dertil har det skabt et større fællesskab på tværs af havnens interessenter. Nye aktiviteter er kommet til og eksisterende aktiviteter er gjort mere synlige og tilgængelige. Det var netop den bevægelse, vi håbende ville ske, da projektet blev sat i søen, og det har vist sig at tiltrække rigtig mange danskere, som har fået øjnene op for muligheder havnene og deres mange foreninger byder på.

Fremover lever Vild med Vand videre lokalt

Nu står vi på tærsklen til en ny fase for Vild med Vand, da projektet efter en periode med økonomisk støtte, fremover bliver et mere selvkørende projekt. Og det er det allerede i rigtig mange havne og klubber. Her har de lokale ildsjæle og frivillige taget over og viderefører selv Vild med Vand-aktiviteter og ikke mindst Havnens Dag, som en fast tilbagevendende begivenhed.”

Havne der afholder Havnens Dag den 11. juni 2022

Doverodde / Sydthy Bådelaug
Ebeltoft Havne
Faxe Ladeplads Lystbådehavn
Kaløvig Bådelaug
Kolding Lystbådehavn, syd og nord
Præstø Havn
Rantzausminde Lystbådehavn
Rønnerhavnen – Frederikshavn
Sundby Sejlforening
Sundsøre Lystbådehavn
Stubbekøbing Lystbådehavn
Sundby Mors Lystbådehavn
Vallensbæk Havn

Havne der holder Havnens Dag på anden dato end den 11. juni 2022:

Toreby Sejlklub, den 12. juni 2022
Kalundborg Sejlklub (Gisseløre havn) den 18. juni
Kalvehave Havn den 18. juni 2022
Bisserup havn den 30. juni 2022
Skive Søsportshavn, den 20. august 2022
Rønbjerg Lystbådehavn, den 3. september 2022

Vild med Vand kontakt:
E-mail: info@vildmedvand.dk
Telefon: 4345 4360