Nordea-fonden støtter Vild med Vand-projektet i yderligere to år. Et afgørende mål bliver at opbygge lokale netværk, der sikrer Vild med Vand og Havnens Dag som permanente fællesskaber i havnene.

Vild med Vand-projektet bevæger sig ind i en ny fase fra årsskiftet. Det sker, efter at Nordea-fonden har besluttet at støtte projektet med 5,4 mio. kr. for en toårig periode frem til udgangen af 2020.

“Det er med stor glæde, at vi har modtaget tilsagn om støtte fra Nordea-fonden. Vi får nu mulighed for udvikle Vild med Vand til et nyt niveau, hvor fokus først og fremmest vil være på at løfte kvaliteten og styrke forankringen i de mere end 100 Vild med Vand-fællesskaber, som vi har rundt i hele landet,” siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

Vild med Vand blev lanceret i 2015 som et treårigt projekt (2016-18), skabt i samarbejde mellem Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID) og Dansk Sejlunion – og med støtte fra Nordea-fonden.

”Flere vil gerne ud i det fri, og med projektet Vild med Vand får mange mulighed for at udforske og opleve de mange og forskellige aktiviteter og stærke fællesskaber, som havne over hele landet byder på, ” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Lokale ambassadørnetværk

I den kommende projektperiode fra januar 2019 bevæger Vild med Vand sig ind i en ny fase, forklarer direktør i FLID, Jesper Højenvang:

“Vi har de første tre år fokuseret på at opbygge Vild med Vand og med Havnens Dag som det årlige højdepunkt i projektets aktiviteter. I dag er mere end 100 havne og deres lokale foreninger med i Vild med Vand. De næste to år vil det handle mindre om vækst. Det centrale mål bliver at styrke de eksisterende fællesskaber.”

Omdrejningspunktet bliver at tilknytte og uddanne lokale Vild med Vand-ambassadører rundt i alle havnene. Ambassadørernes rolle bliver at varetage løbende opgaver i Vild med Vand – og dermed støtte op om de lokale Vild med Vand-udvalg.

“Vild med Vand-udvalgene bærer meget på deres skuldre. Med ambassadørerne vil vi skabe nye netværk rundt om hvert enkelt udvalg, så der er flere til at løfte ansvaret og ikke mindst skabe aktiviteter i havnen hele året,” forklarer Jesper Højenvang.

De lokale netværk skal frem for alt sikre, at Vild med Vand og Havnens Dag kan fortsætte mange år frem – med en koordinerende tilknytning til FLID og Dansk Sejlunion, men først og fremmest forankret i stærke, lokale netværk.